Den korte beskrivelse (video):

 

 

Den lidt længere beskrivelse (video):

 


Pressemeddelelse:

 

Sangskriver udgiver musikroman

 

Man kan gå i lag med bogen For alt i verden og det tilhørende musikalbum For the World hver for sig, men i virkeligheden er der tale om en hybrid – en musikroman.

 

I en tid, hvor mange kunstnere vælger den gode gamle vinyl til at supplere download og streaming, går Martin Høybye anderledes til værks på sin nye udgivelse og kobler et mindst lige så velafprøvet medie med musikken – nemlig romanen. Med bogen i hånden kan man streame eller downloade albummet fra sin favorittjeneste, og så går fortællingen ellers derudad.

 

Pandoras æske af skæbner

For alt i verden handler om svigt, psykopater, brændende kirker og ulykkelig kærlighed. Men også om landskaber, venskaber, indsigter og livgivende møder mellem mennesker. Vi følger Thøger, der vokser op i provinsen i 70’erne. Kernefamilien går i opløsning, og han ender på et socialpædagogisk opholdssted, der er en Pandoras æske af skæbner. Blandt andet gør en psykopatisk bofælle et uafrysteligt indtryk, ligesom forstanderparrets datter ikke er sådan at glemme igen. Men her begynder Thøger også at spille musik, og musikken bliver en kompasnål, efter en voldsom hændelse sender ham ud på en spontan dannelsesrejse med guitaren i hånden.

 

Thøger er helt sin egen

Sværdslagene med kærligheden lægger sig som et underliggende eksistentielt spor, mens Thøger lidt efter lidt finder sin stemme som sangskriver, og ringen endelig sluttes på den anden side af Atlanten. I periferien tegnes et billede af det danske samfund op igennem 70’erne, 80’erne og 90’erne.

Martin Høybye er sangskriver og født i samme årti som hovedpersonen. Men der er ikke tale om en selvbiografisk bog, selvom der er dele, der ”afspejler virkeligheden.”

”Der er scener i bogen, der afspejler virkeligheden, og det er først og fremmest oplevelser, jeg har haft som musiker og socialpædagog. Jeg trækker også på arvesølvet i beskrivelsen af tiden og opvækstmiljøet, men Thøger er en fiktiv hovedperson. Han har sider af mig og sider af mange andre mennesker, men han er helt sin egen,” siger Martin Høybye.

 

Musikken får lov at ånde

For the World bevæger sangeren sig hjemmevant i den amerikanske sangskrivertradition. Det er dog kun i små doser, man hører ham alene med guitaren som i den tekstlige mavepumper Unlie Your Lies. Der bliver derimod gået anderledes til makronerne i sange som Out of This og Fall, og man fornemmer et sprudlende liv og spilleglæde i indspilningerne:

”Vi indspillede pladen live i studiet med det liv, der opstår af det. Det gør, at den umiddelbarhed, der er i sangskrivningen, får lov at ånde,” siger Martin Høybye og tilføjer:

”Musikken og historien er lavet, så de fungerer hver for sig, men jeg håber, at lytterne og læserne vil lade pladen og bogen arbejde sammen og få hele oplevelsen af musikromanen med.”

 

Se mere på: www.foraltiverden.dk

Lyt til pladen her: www.foraltiverden.dk/kob/

Facebook: www.facebook.com/ArtistMartinHoybye

Kontakt: roar@songcrafter.dk // +45 31199500 // www.songcrafter.dk //